diumenge, 28 de setembre de 2014

Funcions de la imatge
Imatge informativa o referencial: serveix per recolzar un text, ajuda a visualitzar un concepte per poder-lo comprendre amb més facilitat. Aquest exemple és un mapa d'Espanya que expressa el resultat d'un estudi.

Imatge expressiva o emotiva: Busca provocar o transmetre sensacions emotives a qui veu la imatge, també vol que el receptor mostri empatia amb la situació que es presenta. Normalment presenta elements que poden relacionar-se amb la memòria històrica de la gent, ja que així és més fàcil emocionar a un col·lectiu de persones. Aquest exemple és una imatge de Samuel Aranda que mostra una mare abraçant al seu fill que ha patit un atac en una guerra. Recorda a l'escultura de la Pietà de Miguel Àngel.


Funció poètica o estètica: Són aquelles imatges que es centren principal en la forma d'expressar un missatge per cridar l'atenció. L'exemple escollit és un quadre, realitzat per Henri Matisse.


Funció suggestiva: Vol cridar l'atenció i convèncer al receptor. També busca una reacció per part de la gent. Un exemple són els cartells, com els de la guerra civil.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada